Modern, pratik ve hızlı bir yöntem, Dijital baskı

Dijital baskı nedir?
Lazer ve mürekkep püskürtmeli gibi modern baskı yöntemleri dijital baskı olarak bilinir. Klasik matbaa malzemelerini ( film, plaka vs.) ortadan kaldıran bu devrim niteliğindeki dijital baskı teknolojik ilerlemelerle beraber günümüzün basım tekniklerinden biri olmuştur. Kısaca Bir fotoğraf, metin, grafik vb. dataların gelişmiş bilgisayar teknolojisi aracılığıyla tasarlanması ve basım malzemeleri üzerine uygulanması olarak tanımlanabilir.

Bilgisayar teknolojilerinin hayatımıza girmesiyle beraber gelişen dijital baskı teknolojisi hızlı ve ekonomik olması sayesinde son yıllarda oldukça talep gören bir baskı çeşididir. Yaratıcılığın ve teknolojinin birleşmesiyle birçok malzemenin üzerine uygulanan dijital baskı gelişimini gün geçtikçe arttırmaya devam ediyor.

İş hayatında yeri çok önemli olan dijital baskı yöntemine matbaalar da kayıtsız kalmamış teknolojilerini bu modern baskı çeşidine uyumlu hale getirerek firmalara hizmet vermeye başlamışlardır. Dijital baskı yöntemi firmaların tanıtım faaliyetlerine, markalaşma süreçlerine, reklamcılık hizmetlerine yenilikçi ve modern bir anlayış getirmiştir.

Neden dijital baskı?
Başlangıçta baskı öncesi prova sistemi olarak icat edilen bu dijital baskı türü müşterilere nihai baskı projesi için bir fikir vermesi için tasarlanmıştı. Zamanla matbaalar için alternatif bir baskı çözümüne dönüşen bu sistemin artılarına bir göz atalım.

1.Hızlı çözümler sunar
‘’Hız çağı’’ içerisinde yaşadığımız dönemi en iyi anlatan tanımlardan bir tanesi. Rekabetin arttığı, hızlı olanın öne çıktığı iş hayatında, dijital baskı yöntemi hızlı ve pratik çözümler sunmaktadır. Bir saat gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde işletmelerin ihtiyacı olan materyalleri kullanıma sunan bir baskı çeşididir.

2.Pratik bir yöntemdir
Bilgisayar teknolojilerinin hayatları kolaylaştırıcı etkisi matbaalarda kullanılan dijital baskı yöntemlerinde de kendisini göstermektedir. Baskısı yapılacak ürünler üzerinde istediğiniz değişikliği yapabilir ve kolayca çıktısını alabilirsiniz. Kişisel tasarımlarınıza da imkân sağlayan pratik bir yöntemdir. Baskısı yapılacak malzeme üzerinde firmanızın ihtiyacı olan uygulamaları kolaylıkla yapabilir, çeşitli boyutlandırmaları kişisel tercihlerinize göre şekillendirebilirsiniz.

3.Ekonomik bir baskı çeşididir Dijital baskı uygun maliyetli çözümler sunan bir baskı yöntemidir. İşletmeler için düşük maliyetli, etkili ve geri dönüşümü yüksek reklam çalışmaları yapmalarına imkân sağlar. Matbaalarda küçük hacimli baskı işleri için uygun fiyatlarla baskı yapmanın önünü açan bir baskı çeşididir.

4.Prova baskılara imkân tanır Baskıda kullanılacak metin, renk ve tipografi çeşitlerinin deneme aşaması kolaylıkla yapılır. Geriye dönerek düzeltmelere, kişiselleştirmelere ve özelleştirmelere olanak tanır. Deneme aşamasında sonuçları görmeye imkân sağlar. İstenilen değişiklikler matbaalarda hızlı bir şekilde yapılabilir.

5.İstenilen sayıda baskı yapma imkânı
Küçük hacimli baskı işleri dijital baskı teknolojisi sayesinde matbaalarda kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Arzu edilen miktarlarda, stoklama yapmadan, maliyetleri azaltarak tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilebilir. Numune alma ve tekli baskı yapma fırsatı sağlar.